Termeni și condiții de utilizare

1)Acceptarea condițiilor

Prin accesarea acestui site web si/sau a oricarei pagini a acestuia sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare. Daca nu sunteti de acord cu acesti termeni si conditii de utilizare nu accesati acest site.
Efectuarea unei comenzi pe site-ul masterhoreca.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu Termenii si Conditiile de mai jos.
Pentru folosirea in bune conditii a site-ului masterhoreca.ro, va rugam sa cititi cu atentie TERMENII SI CONDITIILE utilizarii de catre dumneavoastra a tuturor materialelor care alcatuiesc prezentul site.
Magazinul online găzduit de Site-ul www.masterhoreca.ro/ este deţinut de SC Clever Services  S.R.L., având sediul în Bucureşti, Strada Mărțișor, nr. 17 , Berceni, Ilfov, înmatriculată la Registrul Comerţului din Bucureşti sub nr. J40/2665/2011 având CUI : 28146252 (numit în cele ce urmează şi proprietarul magazinului).
Magazinul online este operat în conformitate cu prevederile acestor Termeni şi Condiţii, care se completează cu prevederile legii aplicabile.

2)Definiţii ale unor termeni folosiţi în Termeni şi Condiţii

Client Persoana fizică cu vârsta peste 18 ani sau, după caz, persoana juridică ce deţine un Cont, efectuează o Comandă şi în consecinţă acţionează în calitate de cumpărător, fiind parte alături de Vânzător, a Contractului de vânzare – cumpărare în formă electronică a produselor ce fac obiectul vânzării prin intermediul Magazinul online.
Comanda Document electronic prin intermediul căruia Clientul îşi exprimă faţă de Vânzător intenţia fermă şi irevocabilă de a cumpăra produsele selectate.
Cont Secţiunea din Site care presupune o adresă validă de e-mail şi o parolă, aparţinând Clientului, care îi permit acestuia plasarea Comenzii. Contul conţine date personale ale Clientului. La crearea Contului Clientul îşi dă expres acordul privind prelucrarea datelor sale cu caracter personal.
Contract Contractul de Vânzare – Cumpărare în formă electronică încheiat la distanţă între Vânzător şi Client, având ca obiect Produsele arătate în Comandă şi confirmate ulterior prin e-mail de către Vânzător, pentru Preţul aplicabil Produselor indicat pe Site şi confirmat ulterior prin e-mail de către Vânzător, plătit de către Client conform specificaţiilor din Termeni şi Condiţii.
Curier Compania specializată în curierat de bunuri, aleasă de Vânzător.
Newsletter Mijloc de informare, transmis periodic de Vânzător prin mijloace electronice (e-mail, sms etc), cu privire la Produsele și/sau promoțiile/campaniile Vânzătorului dintr-o anumită perioadă, fără a conține vreun angajament al Vânzătorului față de Client.

3)Politica de vânzare online

Magazinul online este destinat persoanelor fizice cu vârsta peste 18 ani și cu domiciliul ori reședința în România, precum și persoanelor juridice cu sediul principal sau secundar în România, care solicită livrarea Produselor pe teritoriul României. MasterHoreca.ro își rezervă dreptul unilateral de a selecta produsele disponibile, de a adauga sau înlatura anumite produse, de a efectua sau înceta oricând anumite campanii publicitare, precum și de a efectua orice modificare cu privire la prețul produselor.
Accesul pe Site și/sau la Magazinul online poate fi restricționat anumitor Utilizatori sau Clienți, în cazul în care proprietarul Magazinului online/Site-ului consideră că are motive justificate să considere că este prejudiciat prin activitatea /conduita respectivului Utilizator/Client sau că se încalcă acești Termeni și Condiții, se comite un caz de fraudă sau se încalcă legea aplicabilă. Utilizatorul/Clientul al cărui acces pe Site, respectiv la Magazinul online, a fost astfel restricționat se poate adresa cu o solicitare departamentului de relații cu clienții, arătat la secțiunea “Contact”, pentru a fi informat cu privire la motivele restricționării.


4)Informatii despre produse

MasterHoreca.ro face toate eforturile ca detaliile tehnice ale produselor, pozele reale ale produselor si descrierea lor sa fie cat mai clara si corecta. Incercam sa oferim cat mai multe detalii despre produsul vandut pentru a evita neintelegerile cu viitorii cumparatori. Totusi, datorita volumului mare de date pot aparea inadvertente in cadrul informatiilor referitoare la produs.

Preturile sunt actualizate zilnic, in functie de cursul BNR.

Pentru achizitionarea produselor ce se aduc pe baza de comanda se poate solicita achitarea unui avans de cel putin 25% din valoarea produsului.

Produsele comercializate prin intermediul MasterHoreca.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie.

In urma precomenzii efectuate pe site, email-ul trimis este generat automat si nu reprezinta confirmarea ca produsele cerute sunt pe stoc. Acest mail este informativ si nu creeaza obligatii contractuale.

Clientul va fi contactat in cel mai scurt timp de un consultant MasterHoreca.ro pentru a i se confirma stocul si pentru a stabili detalii referitoare la finalizarea comenzii.

MasterHoreca.ro isi rezerva dreptul de a anula comenzile pentru produse si servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse.

Conform legislatiei in vigoare clientul este obligat la achizitionarea unui produs sa plateasca si Timbrul Verde. Acesta este inclus in pretul produsului afisat pe website.

5)Preţul

Prețul este stabilit pentru fiecare Produs în parte. Prețul arătat include TVA (în cota prevazută de legile în vigoare), dar nu conține taxele de livrare, care se evidențiază separat.
Prețul arătat în comanda finalizată și plasată, așa cum este confirmat ulterior prin e-mail-ul de confirmare a Comenzii, este prețul ferm pe care Clientul este obligat să îl plătească pentru Produsele comandate. Prețul arătat în comandă finalizată, plasată și confirmată nu se va schimba, indiferent dacă ulterior acelui moment MasterHoreca.ro realizează anumite campanii promoționale referitoare la aceleași Produse sau modifică prețul acestora.

6) Facturare şi plată

Pe baza datelor furnizate la înregistrarea Contului, proprietarul magazinului online va emite către Client factura în format electronic și o va trimite Clientului la adresă de e-mail furnizată de acesta. Clientul declară că înțelege și acceptă expres o astfel de modalitate de facturare.
Plata se poate face exclusiv în modalitățile indicate în procedura de efectuare a comenzii, respectiv :
– În numerar, la livrarea coletului. Plata se face reprezentantului Curierului în momentul primirii coletului conținând Produsele comandate. Este indicat (dar nu obligatoriu) să aveți sumă exactă de numerar.

-Plata prin ordin bancar
Va rugăm să aveți grijă la e-mail-urile de tip phishing !
MasterHoreca.ro nu va cere niciodată să îi furnizați date bancare, datele cardului dvs. sau informații similare, prin e-mail sau telefon și nici nu vă va contacta telefonic sau vă va trimite un e-mail care să vă indice un alt cont bancar de efectuare a plătii sau să vă solicite plata cu mandat poștal sau altă modalitate tradițională de plată. Dacă primiți o astfel de solicitare va rugăm să ne contactați imediat prin telefon sau e-mail la numerele /adresa arătate la secțiunea Contact.
Informații despre efectuarea unei plăți vă vor fi solicitate de MasterHoreca.ro doar în mod excepțional ca rezultat al unei solicitări ce ne-a fost adresată de dvs. sau când apar probleme cu o comandă lansată de dvs. Atunci când vă vom solicita date cu caracter personal prin e-mail, vă vom ruga întotdeauna să ne contactați telefonic înainte de furnizare sau să ne scrieți, folosind coordonatele indicate la sectiunea Contact.
Dacă primiți un mesaj prin care vă sunt solicitate (aparent) din partea noastră date specifice cu caracter personal prin intermediul unui link, nu răspundeti, nu dați curs celor solicitate, nu faceți click pe link și ștergeți imediat e-mailul respectiv deoarece este un posibil e-mail de tip phishing având ca scop furtul de identitate și/sau infectarea computerului dumneavoastră cu un virus/alt atac cibernetic.

7) Livrarea

Livrarea Produselor comandate pe acest Site se va efectua exclusiv pe teritoriul României.
Livrarea se va efectua prin intermediul Curierului ales la libera sa apreciere de către cumparator.

Taxa de livrare se aplică pentru fiecare colet în parte.
După ce ați primit confirmarea prin e-mail a comenzii dvs., aceasta va fi livrată de noi
Pentru livrare veți fi contactat în prealabil de către Curier, căruia consimțiți să îi furnizam datele dvs. de contact în acest scop. La primirea Comenzii veți prezenta un act de identitate valid și veți semna AWB-ul/bonul de primire.
În cazul în care nu se reușește livrarea coletului după două încercări, coletul ne va fi returnat, urmând să suportați costurile și consecințele returnării.
Livrarea produselor se poate realiza si prin alte mijloace de transport agreate de catre cumparator.

8) Momentul încheierii vânzării. Transferul proprietăţii şi al riscului

Contractul de vânzare-cumpărare este considerat încheiat doar în momentul în care Clientul primește prin e-mail confirmarea Comenzii din partea Vânzătorului. Informațiile existente pe Site nu constituie un pre-contract sau alt angajament al MasterHoreca.ro față de Client.
Transferul proprietății și al riscurilor asupra Produselor intervine la momentul livrării coletului sub condiția efectuării plătii integrale a Prețului și taxelor de livrare.

12. Garanţii

Pentru Produsele livrate Vânzătorul ofera garanție în condițiile legii, Produsele fiind însoțite de certificate corespunzătoare în acest sens.

13. Plângeri referitoare la conformitatea Produselor

În cazul în care Produsele prezintă defecte, constatate in termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la livrare sau intervenite în perioadă de garanție, stabilită conform legii, Clientul se poate adresa cu o reclamație transmisă prin e-mail la adresa aratată la Secţiunea Contact sau prin poștă cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire la adresa arătată la aceeași secțiune .

În cazul în care Vânzătorul constată reclamația Clientului ca fiind întemeiată, Produsele cu defecte vor fi înlocuite sau, în caz de imposibilitate de înlocuire, Clientului i se va restitui Prețul împreună cu taxele de livrare, în termen de 14 (paisprezece zile) de la soluționarea reclamației.
În cazul în care reclamația va fi considerată că neîntemeiată, Clientului i se vor returna Produsele, pe costul acestuia, fără vreo altă obligație din partea vânzătorului.
Despre soluționarea reclamației și soluția adoptată conform celor arătate anterior, Clientul va fi informat prin e-mail, la adresa furnizată la înregistrare.
În caz de rambursare de către Vânzător a Prețului și taxelor de livrare, se vor aplica în mod corespunzător prevederile punctului 11 din acești Termeni și Condiții.


14)Confidentialitatea datelor personale

Colectarea datelor – se face prin diverse modalitati si instrumente specifice precum: soft profesional de urmarire a traficului, aplicatia de gestiune a newsletterului, prin salvarea in baze de date a diversele formulare de contact disponibile pe site care sunt completate de catre utilizatori, prin chestionare online etc.
Utilizam adresele IP pentru a analiza obiceiurile de navigare, a administra site-ul, a urmari interesele utilizatorilor si a aduna informatii demografice pentru uz intern. Toate acestea au ca scop cresterea gradului de usurinta in utilizarea site-ului si publicarea unor informatii cat mai relevante pentru interesele utilizatorilor. Adresele IP nu au nici o legatura cu informatiile personale.
Acces restrictionat si (dez)abonare – exista zone in site care necesita inregistrare (vezi Inregistrare) sau abonare (vezi newsletter). In cazul newsletterului, fiecare editie/alerta contine si modalitatea de dezabonare; odata accesata aceasta optiune, dezabonarea se aplica imediat, nefiind necesare alte confirmari din partea utilizatorilor. In functie de tipul de inregistrare (creare cont site, abonare newsletter, aplicatie formular online de creditare), utilizatorului ii pot fi solicitate date precum: nume, prenume, email, adresa, CNP, companie etc. Aceste date sunt foloste pentru identificare, validarea sau completarea contului de abonat, pentru evaluarea datelor inscrise in formularul online de creditare.
Informatiile furnizate catre MasterHoreca.ro sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor), conform legilor in vigoare. Informatiile cumparatorului sunt necesare pentru confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, anuntarea promotiilor.

MasterHoreca.ro nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajeaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora. Orice utilizator are posibilitatea sa stearga din baza de date adresa de e-mail furnizata. MasterHoreca.ro isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii.

Nu este considerat “ spam” trimirea unor mail-uri de comunicari comerciale de catre MasterHoreca.ro catre comparator daca acestea sunt trimise cu acordul destinatarului.

15)Obligatiile si raspunderea vanzatorului

Sa livreze produsele in ambalajele originale ale producatorului, sigilate si fara deteriorari.
Sa livreze produsele Cumparatorului la pretul prevazut in confirmarea comenzii si in timpul prevazut.
In situatia intarzierii produselor sau a imposibilitatii asigurarii produselor comandate, Vanzatorul are datoria de a informa Cumparatorul.
Răspunderea MasterHoreca.ro – în eventualitatea încălcării cu intenție sau din neglijență gravă a Termenilor și Condițiilor și/sau a Contractului, L ca vânzător și proprietar al magazinului online va fi răspunzător pentru pierderile care sunt o consecință directă și previzibilă, în mod rezonabil, a acestei incălcări.
În orice caz (excluzând răspunderea pentru pagubele aduse vieții și/sau integrității corporale a unei persoane) răspunderea maximă faţă de Client pentru orice pierdere sau pagubă care se produce în legătură cu o Comandă este limitată la prețul total al respectivei Comenzi.
MasteHoreca.ro nu răspunde pentru infectarea computerului unui Utilizator/Client cu viruși informatici, pentru atacuri cibernetice de orice fel, pentru pierderea datelor Utilizatorului/Clientului sau deteriorarea oricărui echipament hardware sau program aparținând acestuia.
De asemenea, MasterHoreca.ro nu răspunde pentru e-mail-urile de tip phishing sau pentru link-urile partenerilor care pot apărea la un moment dat pe Site.

16)Obligatiile si raspunderea cumparatorului

Cumparatorul are datoria de a lua la cunostinta “ Termenii si Conditiile” de utilizare ale site-ului MasterHoreca.ro si sa recunoasca ca a fost de acord cu ele la efectuarea comenzii si implicit, semnarea contractului.
Cumparatorul se obliga sa plateasca valoarea produselor si valoarea livrarii la primirea produselor.
Utilizatorul/Clientul este responsabil pentru menținerea confidențialității datelor sale de Cont (user /e-mail și parolă), pentru gestionarea accesării Contului și pentru activitatea derulată prin intermediul Contului, precum și pentru navigarea pe Site și link-urile partenerilor. De asemenea, Utilizatorul/Clientul poartă răspunderea exclusivă pentru realitatea/exactitatea/integritatea oricăreia și tuturor datelor furnizate proprietarului magazinului și pentru orice pagubă cauzată acestuia prin nerespectarea acestor Termeni și Condiții și/sau a Contractului

17)Politica de confidentialitate

Echipa MasterHoreca.ro incearca sa protejeze cat mai mult dreptul la intimidate si ne propunem sa oferim utilizatorului site-ului o experienta online cat mai placuta si sigura, care sa nu afecteze in mod negativ viata personala.

MasterHoreca.ro certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Echipa MasterHoreca.ro garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre MasterHoreca.ro pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului.

Furnizarea datelor personale catre MasterHoreca.ro nu implica obligativitate din partea utilizatorilor iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date.

In cazul in care este necesara o schimbare a regulilor de confidentialitate, vom publica respectivele modificari in pagina aceasta pentru a va informa cu privire la ele.

18). Proprietate intelectuală

Întreg conținutul Site-ului, incluzând fără a se limita la logo-uri, reprezentări grafice, simboluri comerciale, imagini statice/dinamice, text și/sau conținut multimedia, este proprietatea exclusivă a MasterHoreca.ro.
Utilizatorului/Clientului nu îi este permisă copierea, reproducerea, distribuirea, publicarea, transferul, modificarea, alterarea, utilizarea, crearea de legături, expunerea, includerea oricărui element al Site-ului în orice material al Utilizatorului/Clientului sau al unui terț, în alt scop decât cel de a încheia /executa un Contract pentru Produse și a se informa despre Produsele comercializate pe Site, fără a exista un acord scris prealabil al MasterHoreca în acest sens.
În cazul în care Utilizatorul/Clientul transmite /transferă proprietarului magazinului online orice informație sau conținut (inclusiv logo-uri, reprezentări grafice, simboluri comerciale, imagini statice/dinamice, text și/sau conținut multimedia) aceasta nu va genera nicio obligație pentru MasterHoreca.ro, cu excepția cazului în care există un acord scris prealabil al părților în acest sens.
Prin accesarea acestor Termeni și Condiții Utilizatorul/Clientul înțelege și acceptă că este interzisă în mod expres orice utilizare a Site-ului și conținutul acestuia în alte scopuri decât cele permise expres conform Termenilor și Condițiilor/Contractului.

19). Promovarea produselor

Pentru promovarea Produselor, proprietarul magazinului poate trimite Newslettere Utilizatorului/Clientului în mod direct sau prin intermediul partenerilor comerciali, cu asigurarea/respectarea confidențialității privind datele furnizate de Utilizator/Client.
La crearea Contului, Utilizatorului/Clientului i se oferă posibilitatea de a-și da acordul sau de a refuza primirea de Newslettere. A se vedea în acest sens ”Politica de Confidenţialitate”
Utilizatorul/Clientul are dreptul de a renunța oricând la opțiunea exprimată inițial, inclusiv prin folosirea linkului existent în cadrul unui Newsletter, prin trimiterea unui e-mail sau prin telefon, folosind datele menționate în secțiunea Contact a Site-ului.

20) Forţa majoră. Cazul fortuit

Niciuna dintre părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale din Contract sau prevăzute în acești Termeni și Condiții, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, este datorată total sau parțial unui eveniment de forță majoră sau unui caz fortuit. Forța majoră este evenimentul extern, imprevizibil, absolut invicibil și inevitabil. Cazul fortuit este un eveniment care nu poate fi prevăzut și nici împiedicat.
Dacă în termen de 30 (treizeci) de zile de la data producerii, evenimentul de forță majoră sau cazul fortuit nu încetează, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a Contractului fără că vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

21)Legea aplicabilă. Jurisdicţia

Acești Termeni și Condiții, precum și Contractul se supun prevederilor legii române. În caz de dispute, acestea vor fi soluționate de instanța de judecată competentă , Utilizatorul/Clientul exprimându-și acordul în ceea ce privește această alegere de competență.

22)Diverse

În cazul în care, din indiferent ce motiv, orice clauză din acești Termeni și Condiții se va dovedi nulă, inaplicabilă sau nevalabilă, ea va fi înlocuită cu o clauză validă, cât mai aproape ca sens de clauza inițială.
Nevalabilitatea/ineficacitatea unei clauze/prevederi din acești Termeni și Condiții și/sau Contract nu va afecta valabilitatea/aplicabilitatea celorlalte clauze/prevederi, care vor continua să se aplice nemodificate.